26.10.2017

Marrasputki 2017

Enää vajaa viikko ja lokakuu olisi taas tältä erää taputeltu! Siis miten nopeasti aika oikein menee, vastahan oli vielä syyskuu....

Mutta asiaan! Sillä tiiättekös mitä: marraskuun lähestyminenhän tarkoittaa ennen kaikkea myös marrasputken lähestymistä! Kysessähän ei siis ole sen enempää kuukauden mittainen ryyppyputki kuin kuukauden Pepsi Max -lakkokaan, vaan mikäs muukaan kuin juoksuputki ;) Haaste on kai alunperin lähtenyt ultrajuoksijoiden keskuudesta, jotka kehittivät haasteen pitääkseen yllä kilometrien keräystä myös pimeän ja loskan koittaessa. Kaikessa lyhykäisyydessään tarkoituksena on siis juosta joka päivä marraskuun ajan vähintään 25 minuuttia yhtäjaksoisesti. Käytännössä tämä siis tarkoittaa esimerkiksi omalla kohdallani sitä, että juoksupäivinä juostaan normaalisti ja sitten niinä päivinä, joina harrastellaan muita lajeja (kuten sali) tai joina tavallisesti vietettäisiin lepopäivää, juostaan sitten tuon 25 min.

DSC_0300


Itsehän otin tähän haasteeseen osaa jo viime vuonna, mutta tuolloin en ehkä ihan ymmärtänyt kuukauden tosiaan olevan kolmekymmentä (30) päivää pitkä, vaan lähdin liikkeelle sellaisella startilla, että huonothan siinä tuli muutamaa päivää ennen maalia. Tästä huolimatta hetken asiaa harkittuani, (okei, ehkä noin 1½ minuuttia) päätin kuitenkin ottaa tänäkin vuonna tämän itse itselleni asettamani haasteen vastaan, eli I'm in! Tykkään kuitenkin haasteista ja voihan olla että aika kultaa muistot, mutta en kai mä olisi taas tässä, mikäli viime vuoden kokeilusta olisi loppujen lopulta jäänyt kovin paha maku suuhun :D Täytyy vain yrittää tällä kertaa malttaa hieman niiden muiden lajien kanssa tämän kuukauden ajan, vaikka tiedänkin, että en mä kuitenkaan malta ihan pelkässä juoksussa pysytellä... Mutta aivan kuten viime vuonnakin osasin olla viisas vielä ainakin ennen putkea: ruokaa koneeseen vain ja kompressiosukat jalassa jalat kohti taivasta aina silloin tällöin ;)

Ja toki vaikka haaste alunperin onkin tehty juoksua silmällä pitäen, voi siitä toki muokata myös itselleen sopivamman esim. vaihtamalla juoksun mihin tahansa liikunnalliseen aktiviteettiin tai vaikkapa vain pienen pieneen juoksupyrähdykseen, tärkeintä kuitenkin että liikkuu! Ja vaikka haasteen viralliseen toteutukseen kuuluu tuon 25 minuutin yhtäjaksoinen juokseminen ja myös juoksumatto luetaan fuskuksi (jep, äläs yritä olla sokerista ;)), niin tottakai putken voi toteuttaa myös vähän vähemmän vakavasti. On hei kuitenkin sata kertaa parempi juosta vaikka juoksumatolla 24 min kahdessa pätkässä kuin jäädä sohvalle istumaan.

DSC_0325


Siispä 5 päivää enää, ja sitten mennään! Kuka on messissä? :)

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti