14.3.2017

Juoksukaverikirja-haaste

Sain haasteen vastata tähän jo monessakin blogissa pyörineeseen Takomorunnersin juoksukaverikirjaan ja koska tää vaikutti ihan hauskalta, nii ajattelin minäkin ottaa osaa. Jotenkapa pidemmittä puheitta, täältä pesee:

Kuka olet: Essi, 18-vuotias lukiolainen.

Missä päin vaikutat: Tällä hetkellä asustelen vielä Suonenjoella, toivottavasti en kovin kauaa...

Mitä teet työksesi: Opiskelen. Vietän abivuotta, eli lukion viimeistä porskutetaan.

Mitä harrastat: Virallisesti voisin kai sanoa harrastavani juoksua, salilla käymistä ja ratsastusta. Lisäksi heilun vähän sitä sun tätä, talvella hiihtoa, kesällä pyöräilyä jne. Ja lukemista! Ihan parasta aivot narikkaan -touhua, vaikka viime aikoina se onkin vähän jäänyt.

Lempiruokasi: Tämä on paha...ainakin picnicin paahtopaisti-vuohenjuusto -salaatti sekä pasta jollain hyvällä jauheliha-tomaatti -kastikkeella.

Mitkä on lempilajisi: Juoksu ja ratsastus! Juostessa saa yleensä olla ihan Me, Myself & I ajatellen omiaan tai ollen ajattelematta yhtään mitään, kun taas ratsastus on tietyllä tapaa hieman sosiaalisempaa ja ennen kaikkea se vaatii sitä keskittymistä just siihen kyseiseen asiaan, eikä samalla voi mietiskellä syntyjä syviä niinkään kuin juostessa.

2017-03-14_11-58-43


Minkä merkkinen juoksukenkä olisit: Hmm, voisin sanoa tämän hetkiset juoksupoponi eli addu, sillä just nyt oon aika in lööv niihin ;D

Kerro lempparikisasi jos sellainen on: Kisarepertuaarini ei ole vielä kovinkaan mittava, mutta niiden muutaman kisan perusteella kyllä ehdottomasti Kuopio Maraton. Vaikka tuohon reittiin on kyllä sellainen viha-rakkaus -suhde, että en ole vieläkään ihan vakuuttunut että haluanko sinne enää takaisin eivätkä muistot tuolta muutenkaan ole kovin ruusuidet, niin silti se fiilis ja henki siellä oli jotain sellasta, mikä täytyy itse kokea. Ja vaikka oma juoksu ei juuri sillä hetkellä kulkisikaan, niin aina löytyy joku, joka jaksaa kannustaa ja tsempata (niin reitin varrelta kuin kanssajuoksijoistakin), huolimatta siitä, oletko atleettinen pikakiituri vai ensimmäistä kympin kisaasi juokseva vasta-alkaja.

Mikä on paras juoksutuloksesi: Ei ole ihan hirveästi ehtinyt tähän mennessä niitä juoksutuloksia kertymään, joten sanoisin että jo tieto siitä, että pystyy juoksemaan 21km on mulle paras tulos. Ajallisesti tietenkin sitten varmaan niistä kahdesta se nopeampi, eli 2:07...

IMG_20170311_180006_708

Mikä on mieleenpainuvin liikuntahetkesi: En oikein osaa päättää, että olisiko se se ensimmäinen vai toinen puolikas. Ensimmäinen on aina ensimmäinen ja mikään ei voita sitä fiilistä kun ylittää maaliviivan ja samalla myös itsensä. Muistan kun nauroin ja huikkasin äitdilleni tuolloin jo toisen kierroksen jälkeen (juostiin siis kolmena kierroksena), että "enää kierros, mä pystyn tähän" naama niin onnesta soikeena kun vaan mahdollista :D Toisaalta Kuopion puolikas taas oli toisella tavalla itsensä ylittämistä: juoksin 7 minuuttia paremman ajan kuin vain pari kuukautta aikaisemmin ja reitti oli kuitenkin edelliseen tasamaahan verrattuna yhtä mäkeä. Myös se kannustus ja fiilis siellä reitin varrella oli jotain aivan uskomatonta, meinasin itekä pillittää vähän väliä...

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana: Noin niinkuin fysiikkani kannalta vahvuuteni on varmaan lihaksen nopea tarttuminen. En siis ole oikeastaan ikinä ollut mikään kukkakeppi silloinkaan kun en ole salilla aikaa pahemmin viettänyt. Henkiseltä puolelta taas varmaankin päättäväisyyteni. Jos siis päätän jotain niin yleensä pääni on silloin kovempi kuin kivi, hyvässä ja pahassa. En myöskään päästä itseäni kovin helpolla, ja toisinaan jopa nautin eniten niistä treeneistä, kun hapot jyllää ja saa "rääkätä" itseään :D


Entä heikkoutesi: Fysiikaltani en ole lainkaan mikään kestävyysurheilija, mutta sehän ei toki menoa haittaa, korkeintaan vähän hidastaa :D Olen myös ajoittain hyvin kärsimätön, mikä ei ehkä ihan sovi kuin nenä päähän tähän lajiin... Lisäksi tuo vahvuuksiini lukemani itseltäni paljon vaatiminen kääntyy ajoittain heikkoudeksi, kun se menee yli.


Jos saisit lisätunteja vuorokauteen: Tällä hetkellä vastaisin, että lukisin enemmän kirjoituksiin....tai ainakin uskottelen itselleni niin :D Luultavasti siis tekisin enemmän niitä pidempiä treenejä, ratsastaisin ja katsoisin kaikki räsissä olevat Lemmen viemän jaksot.


2017-03-14_12-01-58
Kuvat: Senni Rissanen


Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen: No ainakin se kahden tunnin alitus! Ja tottakai joku kaunis päivä se kokonainenkin maraton... Jos taas ei ajatella vain sitä tulospuolta, niin tottakai se, että pysyy terveenä ja pystyy ylipäätänsä juoksemaan. Ja nauttimaan siitä! Mulle pelkkä tasapainon saavuttaminen omissa treeneissä ja kropan kestämisessä on aika ajoin hieman haasteellista, mutta mä opin koko ajan!

Missä maassa haluaisit juosta: Koska Aussit on myös matkustuskohteissa ykkösenä -
 mikäli joskus jonnekin lähden - niin täytyy vastata se! Lisäksi tottakai joku iso massajuoksutapahtuma jossain hienossa kaupungissa nähtävyyksiä kierrellen. No okei, kyllä ihan melkein mikä tahansa kohde tuolla meren toisella puolella kelpaisi...

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten: Olin vähän mielikuvitukseton ja kysyin kaverilta tätä, vastaus oli sininen kiitäjä :D Ettäkö mitä tää kertoo musta...


Haha, olipa hauska pohdiskella näitä! Ja hei, haasteesta saa ottaa kopin ihan kuka vain halukas! Mikä on ollut sun mieleenpainuvin liikuntahetki tai lempparikisa?

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti