4.1.2017

Sauvakävely - tuo mummolajien kuningas

2017-01-04 05.14.26 1


Kun ensimmäisen kerran mulle ehdotettiin reilu puolitoista vuotta sitten, että kokeileppas hei tota sauvakävelyä välillä pitkinä peruskuntotreeneinä, niin ensimmäinen ajatus oli ei ikinä! :D Ensinnäkin, sehän on niiiin vanhusten laji kuin olla voi ja toisekseen, eihän se edes voi tuntua missään. Kohta kuitenkin  sain jo toisen kehotuksen tähän hommaan ja vieläpä eri taholta kuin edellisen, niin olihan mun sitten jo pakko kokeilla.

Kuten lopulta jossain vaiheessa huomasinkin, sauvakävelyähän voi siis toteuttaa muullakin tavoin kuin sillä perinteisellä "sauvojen ulkoilutus -tyylillä" jossa niitä sauvoja kuljetetaan mukana lähinnä tasapainon tueksi. Kun pistää vähän vauhtia töppösiin ja valikoi vielä mahdollisuuksien mukaan sellaisen hieman mäkisemmän maaston niin johan alkaa mennä pk-treenistä. Ja jos oikein löydät nasevat mäet mitä tikata, niin saatatpa jopa tuntea berberisi olemassaolon day afterinä! Sauvakävelyssä on myös se hyvä puoli, että jos pitkillä lenkeillä meinaa joskus vauhti ja syke karata käsistä, niin tässä muodossa myös syke on helpommin hallittavissa. Eli win-win talven treeneihin!

Jostain syystä mulla on kuitenkin sauvakävelyn hyvistä puolista huolimatta hieman sellainen viha-rakkaus -suhde tähän lajiin. Ehkä se johtuu osittain samasta kuin pitkien lenkkien potutus toisinaan, että kun lenkille alkaa tulla hieman enemmän mittaa, meinaa tylsyys iskeä. Sauvakävelystä myös uupuu se runner's high, minkä juoksussa voi niinä parempina päivinä saavuttaa. Mut hei, tarpeeksi hyvää musaa vaan nappeihin niin kyllä sitä aina pari tuntia taapertaa!

2017-01-04 05.15.07 1


Niin sitä mä vaan, että anna toki tälle mummolajien kuninkaallekin mahdollisuus ja saatat vaikka yllättyä iloisesti ;)

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti