28.10.2016

Marrasputki

Tajusin juuri tänään että kohtahan on marraskuu! Tai no en ehkä olisi vieläkään ajatellut asiaa, mutta tulin sattumalta lukeneeksi jostain päin somea marrasputkesta. Marrasputki on siis juoksijoiden tempaus kaamosta vastaan ja lenkkareiden liikuttamisen puolesta. Tarkoitus on siis juosta joka päivä marraskuun ajan vähintään 25 min.


2016-10-28_05-28-10
Eka lumilenkki done!

Törmäsin tähän tempaukseen itse asiassa jo viime vuonna, mutta tuolloin en jostain syystä tullut tarttuneeksi asiaan. Nyt kuitenkin ajattelin, että voisihan se olla ihan kiva kokeilla! Tempauksen tarkoitushan on siis saada juoksun harrastajia ylös sohvan pohjalta ja pihalle myös nyt, kun pimeys alkaa pikkuhiljaa hiipiä ja kylmyyskin houkuttelisi jäämään sisälle. Olen nähnyt haastetta myös sovellettavan monesti: jotkut ottavat tavoitteekseen tehdä edes jonkin näköinen urheilusuoritus (olkoon se sitten vaikka 2km kävely) joka päivä ja toiset taas tavoittelevat edes pientä, vaikkapa 10 min lenkkiä päivittäin. Toteutustavalla siis tuskin on kauhean suurta väliä, kunhan vain liikkuu! Itse ajattelin ehkä kuitenkin olla yllytyshullu (itseni yllyttämänä) ja asettaa tavoitteen tuohon vähintään 25min/päivä.

Haaste toki tuottaa aktiivijuoksijalle myös omat haasteensa, sillä kun juostaan joka päivä, voi palautuminen pidemmistä/kovemmista treeneistä hieman kärsiä. Toisaalta, voihan kevyempiä päiviä (sen 25 min hölkyttelyä) pitää sitten vaikka useamman putkeen jos siltä tuntuu. Aika on onneksi myös varsin lyhyt ja koska putki on tähän aikaan vuodesta, ei tarvitse edes panikoida mitään suunnitelmallisuuden kärsimistä ym. vastaavaa kun ei ole mitään kisaa tähtäimessä enää tämän vuoden puolella. Myös treenien kokonaismäärähän kasvaa väkisinkin, sillä en kuitenkaan ajatellut lopettaa kokonaan lihaskunnon tekemistä ja lisäksi voisi olla myös ihan hyvä tuulettaa päätään välillä myös jonkin muun lajin parissa, jolloin treenejä tulee siis toisinaan useampi per päivä. Mutta eiköhän siitäkin selvitä, ruokaa koneeseen vain ja kompressiosukat jalassa jalat kohti taivasta aina silloin tällöin ;)

Marraskuun kalenteri näyttää myös onnellisesti sisältävän vaikka minkä näköisiä kissanristiäisiä, studia-messuja yms. mutta kyllä kai niillekin päiville edes sen 25 min saa aikaa raivattua...

Siispä nokka kohti ensi tiistaita ja marrasputkea!

P.S Ai miten niin alkaa olla kuvavarastot ehtyneet...

-Essi
2 kommenttia:

  1. jes! mäkin jo kolmatta kertaa mukana. aina on ollut vaakalaudalla onnistuminen, mutta menty on läpi jo kahtena vuonna! on ollut kurkkukipua ja pientä flunssan alkua, kaatuminen ja haava polvessa pikkujoulut yms.. tietty jos kunnolla sairastuu tai jalkansa katkaisee niin se on siinä...muuten kyllä 25 min onnistuu. tsempit marrasputkeen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä, mukava saada kohtalontoveri :) Noita asioita minäkin olen just miettinyt, mutta toivotaan että kaikki taudit ja tapaturmat pysyvät nyt loitolla! Ja onnea matkaan sinullekin!

    VastaaPoista