11.10.2016

Kun on hirveä hinku tehdä vähän kaikkea urheilun saralla

Viime aikoina (tai oikeastaan Kuopion failure -puolikkaan jälkeen) on tullut hirveä harrastaa kaikkia maailman lajeja yhtä aikaa :D Voisin veikata tämän johtuvan siitä, että ennen Kuopiota ohjelmassa oli pääasiassa vain juoksua, juoksua ja juoksua, mutta nyt onkin yhtä äkkiä mahdollisuus harrastaa juuri sitä mitä huvittaa ja minuahan huvittaa!

2016-09-29 08.47.58 2

En ole siis lainkaan hylkäämässä juoksua, on se sentään liian koukuttavaa, mutta jokapäiväisen juoksentelun sijaan olen viime aikoina juossut pääasiassa noin kolme kertaa viikossa. Olen tähän asti vielä vetänyt lenkitkin ihan fiilispohjalta, mutta tehtyjä treenehä katsellessa kaava näyttäisi kutakuinkin siltä, että viikossa on ollut yksi kovempi vk/vetoja, yksi vauhtileikittely ja yksi kevyt pk. Viimeistään syysloman jälkeen myös viralliset pitkikset saavat tehdä paluun, mutta siihen asti en jaksa stressata asiasta.

Juoksentelujen lisäksi olen siis viimeaikoina paahtanut vähän siellä ja täällä. Salin penkkiä olen käynyt kuluttamassa 1-2krt/vko (koska kotona en lihaskuntoon jaksa vaivautua) ja pyöräilykin on aastunut kuviohin. Toki kannatan mieluummin ulkona pyöräilyä, mutta jos tietää, että illalla ei ole tsäänssejä urheilla, on aamulla varsin kätevää surauttaa aamujumpat kuntopyörällä ja siihen vähän lihaskuntoa päälle. Näiden lisäksi myös portaat ovat päässeet takaisin treenilistalle ja niitäkin on jo muutamaan otteeseen suhattu.

Ja kun se ei edes vielä lopu siihen, mitä tällä hetkellä on ohjelmistossa, vaan himo ylettyy myös niihin lajeihin, joita ei vielä toistaiseksi ole ollut mahdollisuutta harrastaa. Näistä himotuksista ehdottomasti pahin on hiihto! Vielähän tuo sivakoiminen ei jostain kumman syystä oikein onnistu, joten lumen tuloa hartaasti odotellen. Olemme ilmeisesti myös menossa ensi talvena Pogostan hiihtoihin, kun osa porukasta hiihtää siellä ja itsellekin on tullut hirveä himo päästä tuonne. Tarjolla olisi (mikäli nyt oikein muistan) joukkuematkaa (5-15km/nuppi), 30km ja 58 km. Ja sehän nyt tietysti ei ole meikäläiselle mikään ihme, että aloin heti haikailla tuota pisintä matkaa, mutta jospa nyt ottaisi ensin järjen käteen....

2016-10-10 06.00.50 1


Hiihdon lisäksi kovasti on kiinnostanut myös uinti (miksi ihmeessä??! en juuri välitä yleisistä uimahalleista...), mutta sinne en vielä ole päässyt, kun kyytiä pois ei ole ollut ja skootterilla huristelu uinnin päälle olisi voinut olla hieman kylmää kyytiä...Nyt asia kuitenkin korjautuu, kun ajokorttikin löytyy, joten eikun menoks! Ja uintiin liittyen, olen viimeaikoina myös haaveillut siitä, että haluaisin joku päivä vetäistä jonkun triathlonin. En nyt ehkä mitään ironmania, kun lajini ei kuitenkaan varsinaisesti ole triathlon, mutta esim. perusmatka tai puolimatka kyllä houkuttaisi.
Että onhan tässä näitä lajihimotuksia...
-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti