14.9.2016

Onko sinulla liikaa vapaa-aikaa? Mene lukioon!

Kyllä! Mikäli kärsit tekemisen puutteesta ja liiasta vapaa-ajasta, suosittelen vakavasti harkitsemaan lukiota! Tässä siis muutama hyvä perustelu suositukseni tueksi.

Ensimmäisenä siis ylioppilaskirjoitukset. Kuten ehkä tiedättekin, pyörivät syksyn yo-kirjoitukset parasta aikaa ja minäkin kävin eilen tempaisemassa ruotsin kuuntelun. Ensi viikon perjantaina sitten on ruotsin kirjallinen osio, mutta muita kirjoitettavia minulla ei nyt syksyllä ole, kun terveystiedonkin kirjoitin viime keväänä. Liian vapaa-ajan tapauksessa kuitenkin suosittelen ottamaan syksylle mahdollisimman monta ainetta kirjoitettavaksi. Esimerkiksi maantieto sekä tuo yllä mainittu terveystieto ovat varsin päteviä ehdokkaita tähän. Toisaalta kielissä ja matemaattisissa aineissa voisi olla enemmän haastetta...

2016-09-14 05.09.17 1


Ja tokihan täytyy muistaa myös muu koulunkäynti. Sekin vie mukavasti aikaa, varsinkin jos koulupäivät ovat hieman pidempiä. Lisäksihän ensi viikolla alkaa myös koeviikko, ihanaa! Silloin saa taas päntätä hieman lisää. Varsinkin matikkaa, ellei sitten ole sattunut niin ikävästi, että on ymmärtänyt kaikki kurssin asiat kertalaakista, koska silloinhan kirittävää ei juurikaan ole. Onneksi opettaja kyllä varmasti suostuu antamaan joitakin lisätehtäviä, jos oikein nätisti pyydät.

Jos vapaa-aikaa tuntuu vieläkin olevan liikaa, niin tuohon voi halutessaan vielä lisätä autokoulun, kuten allekirjoittanut. Teoriatunnit 2-3 kertaa viikossa sekä siihen vielä puolenkymmentä ajotuntia niin avot! Myös urheilun lisääminen tähän komboon on varsin toimivaa. Kyllä se urheilu rentouttaa ja silleen. Samalla voi esimerkiksi miettiä, kuinka monta sivua olisit jo ehtinyt lukemaan tässäkin ajassa.

2016-09-14 05.09.18 1
Ja jos sattuisi iskemään stressinpoikanen, niin sitähän lievitetään sitten vilkuilemalla auringonlaskua auton ikkunasta samalla kun porhallat kotiin hirveätä vauhtia ehtiäksesi nähdä Salkkareiden loppukohtauksen.


Näihin tunnelmiin!
-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti