20.8.2016

Ekat raakakokeilut

Olen kyllä joskus maistanut raakakakkua ja raakasuklaata olen ostanut jo pitkään aina kun rahapussi on antanut myöden (varsinkin se puhdistamon mintun makuinen <3) mutta jostain syystä en vain ole koskaan aikaisemmin saanut aikaiseksi tehdä näitä itse.

Viime viikolla kuitenkin innostuin testaamaan valkoraakasuklaata Ainon reseptiä mukaillen ja siitähän tuli aivan sairaan hyvää! Kaakaovoin sijaan käytin vain kookosöljyä ja proteiinijauhe oli pelkkää vaniljan makuista, mutta tuotos oli kyllä silti varsin onnistunut. Ainoa miinus oli, että kun makeutin suklaan tuon prodejauheen lisäksi ainoastaan stevialla, oli suklaissa sellainen pieni stevian sivumaku. Tein suklaat ikean silikoniseen jääpälamuottiin, ja upotin osaan noista mulpereita sekä kuivattuja karpaloita ja itse asiassa noissa sattumia sisältävissä suklaissa tuota sivumakua ei edes huomannut!

Tästä onnistuneesta raakasuklaakokeilusta innostuneena päätinkin sitten kokeilla heti seuraavalla viikolla olisiko raakakakku yhtä suuri menestys. Reseptiksi valitsin tämän syötävän hyvä -blogin reseptin, sillä olin kuullut sen olevan hyvä. Resepti oli myös varsin passeli siinä mielessä, että lähes kaikki ainekset löytyivät jo kaapistani eikä tarvinnut lähteä millekään harvinaisen superfoodin metsästysreissulle. Tuota reseptiä muokkasinkin vain sen verran, että en käyttänyt mitään vaniljajauhetta, koska en sellaista omistanut ja makeutuksessa korvasin osan hunajasta stevialla. Ja tuli muuten ihan sairaan hyvää! Eikä todistetusti edes maistunut terveelliseltä, kun kerran kelpasi myös eräälle kaikkea terveellistä kammoavalle sokerihiirellekin ;)

2016-08-19 05.47.55 1
Pohja menossa pakastimeen.


2016-08-19 05.47.41 1
...ja valmis kakku menossa pakastimeen.

Käytin siis tuollaista kertakäyttöistä vuokaa, sillä en löytänyt tarpeeksi pientä irtopohjavuokaa ja tuosta kakku olikin kyllä todella helppo saada kokonaisena pois. Päälle ripoteltiin vielä jäljellä olevaa raakasuklaata muruina ja avot! Kakusta tulee muuten sellainen juuri sopvan ohut, sillä se on sen verran tuhtia, että kovin paksua palaa ei tarvita, edes meikäläinen :D

2016-08-19 05.46.56 1Summa summarum: molemmat raakakokeilut olivat varsin onnistuneita, joten seuraavaan raakakokkailukertaan tuskin on kovin pitkä aika. Itsetehtynä raakaleipomukset tulevat muuten myös paljon halvemmiksi, sillä ainakin raakasuklaa on varsin tyyristä kaupasta ostettuna.


Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti